Middag hos syster!

I fredags kväll var vi på middag hos syster med familj. Vi ska fira jul tillsammans i fjällen i år så vi passade på att planera julen. Syster bjöd på en härlig trerätters där både förrätten och desserten kom från TV-programmet Halv åtta hos mig.

Till förrätten blev det en klassisk skagenröra med touch av Japan. Receptet var med i programmet den 3 november.Wasabiräkor på kavring med löjrom
2 skivor kavring, varje skiva delad i två trekanter
500 g räkor med skal, skalade och hackade
12 st hela skalade räkor
1 msk hackad dill
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron
100 g löjrom
1 msk finhackad rödlök
Wasabi efter tycke och smak
Gör så här: Blanda de hackade räkorna med dill, majonäs och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar, pressad citron och wasabi. Fördela skagenröran på brödskivorna och garnera med räkorna och en sked löjrom. Servera med hackad lök bredvid.

Till varmrätt fick vi couscous med sallad och en härlig wok.


Till dessert fick vi en jättesmarrig kaka som är lätt att baka. Det passar utmärkt att servera den med glass, grädde eller bär. Detta recept kommer också från Halv åtta hos mig i TV4 den 11 november.
Bilden är inte den bästa jag har tagit!!!
Sannes schweizernötkaka
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin
Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken. Se till att smeten är jämn. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna något. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Färdig att servera.

Kommentarer

  1. Hej Pinglan! Vad gottigt ni ser ut att ha fått hos systra di. Vad mysigt för er att åka till fjälls över jul!Det är något jag kan ångra lie när vi hade stugan i Sälen. Ni lär ju få en vit jul iaf ( snö ). Vi kanske får räkna med gröna gräsmattor och leriga åkrar här hemma :( Trevlig helg på dig.

    SvaraRadera
  2. Ja, det ska bli så skönt att fira jul i fjällen och åka lite slalom. Ja, vi borde få en vit jul, men man vet aldrig...
    Hoppas allt är bra med dig! Ha det!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg