Rårakor med röd rom och crème fraiche

Varken maken eller barnen var hemma i går kväll så det blev enkel och snabb mat för mig. Fem minuter och sedan stod maten på bordet! Rårakor med röd rom och crème fraiche
2 personer
4 st potatisar
1 tsk salt
3 msk margarin
1/2 burk röd rom
1 liten hackad rödlök
1 dl crème fraiche
Till servering: citronklyftor
Gör så här: Skala och riv potatisen på den grova sidan av ett rivjärn. Tillsätt salt. Bryn fettet i en panna. Klicka ut smeten i pannan. Om smeten blir för fast så att den inte flyter ut vid stekningen – späd med några droppar vatten. Stek rårakorna bruna och frasiga.
Servera med en klick röd rom, hackad rödlök och crème fraiche. Garnera med citronklyftor.

Kommentarer

  1. Det var ingen dålig "hemma själv"-middag! Vad mycket gottigt du lagat den senaste tiden.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg