Chokladbollar & Saffransrutor


1/2 dl sötmandel, 35 g
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 kuvert saffran
1/2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till pudring: Florsocker
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln och hacka den ganska fint. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Stöt saffranet med 1 tsk strösocker och bland ned det tillsammans med filmjölken. Blanda ned mandeln och mjölet blandat med bakpulvret. Smörj och bröa en form ca 20x28 cm. Bred ut smeten i formen och grädda längst ned i ugnen ca 35 minuter. Skär till rutor och pudra över florsocker genom en finmaskig fil.
Åh det är ju så kul och få pröva olika recept med saffran i synd bara att den är så förbaskat dyr.
SvaraRaderaSåg jätte god ut den kakan.