Honungsrostade nötter!
I går gjorde jag klart allt inför julen. Inhandlade de sista julklapparna, köpte julmaten, packade inför fjällresan i jul och gjorde lite julgodis. Bland annat en supergod citronkola. Recept kommer senare. Gjorde även dessa goda honungsrostade nötter. Passar bra till glögg, välkomstdrink eller bara som snacks. Receptet fanns med i Buffé nr 11 från 2006.
Honungsrostade nötter
ca 70 g hasselnötter
ca 70 g sötmandel
ca 70 g cashewnötter
1 tsk råsocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 msk vatten
1 tsk honung
Gör så här: Sätt ugnen på 225°C. Blanda nötterna med råsocker, sambal oelek, salt och vatten. Rosta blandningen i ugnen i ca 10 minuter, rör om ett par gånger. Ta ut nötterna och rör i honungen, låt svalna och servera.
Honungsrostade nötter
ca 70 g hasselnötter
ca 70 g sötmandel
ca 70 g cashewnötter
1 tsk råsocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 msk vatten
1 tsk honung
Gör så här: Sätt ugnen på 225°C. Blanda nötterna med råsocker, sambal oelek, salt och vatten. Rosta blandningen i ugnen i ca 10 minuter, rör om ett par gånger. Ta ut nötterna och rör i honungen, låt svalna och servera.
Mmm, dom där nötterna har jag också gjort en gång, mycket goda!!
SvaraRadera