Rödbetstzatsiki
I dag har jag gjort rödbetstzatsiki. Suverän röra som jag brukar göra till jul och som passar bra till julbordet. Mycket godare än den köpta rödbetssalladen. Receptet fanns med i Buffé nr 4 från 2003.
Rödbetstsatsiki
4 kokta rödbetor
1/2 finhackad rödlök
100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 pressad lime
1-2 vitlöksklyftor
Gör så här: Riv de kokta rödbetorna och finhacka rödlöken. Mosa fetaosten. Blanda allt med matlagningsyoghurten. Pressa limen och finhacka eller pressa vitlöksklyftorna. Blanda i detta. Salta och peppra.
Strö ev över lite extra fetaost.
Passade på att göra ett jularrangemang som jag ställde på matbordet:

Rödbetstsatsiki
4 kokta rödbetor
1/2 finhackad rödlök
100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 pressad lime
1-2 vitlöksklyftor
Gör så här: Riv de kokta rödbetorna och finhacka rödlöken. Mosa fetaosten. Blanda allt med matlagningsyoghurten. Pressa limen och finhacka eller pressa vitlöksklyftorna. Blanda i detta. Salta och peppra.
Strö ev över lite extra fetaost.
Passade på att göra ett jularrangemang som jag ställde på matbordet:

Å va gott det låter! Låter mkt fräschare än vad allt vad majonnäs-röror heter! Vilket tjusigt blomsterarrangemang du gjort! Trevlig helg! Kram Anna
SvaraRaderaMmm vad gott det låter!
SvaraRaderaVilket spännande tillbehör! Och vackert arrangemang har du också gjort!
SvaraRaderaDen har later verkligen lysande. Nar jag ar tillbaka i mitt eget kok efter julen sa kommer det har verkligen att testas.
SvaraRaderaJag gillar verkligen fotot.
Tack for inspirationen!
// Mike