Mitt bidrag till Månadens Sötsak!
Här kommer mitt bidrag till Månadens Sötsak:
Polkagris- och chokladbiscotti!På bloggen Söta saker finns ett baktema som kallas för "Månadens sötsak" och temat är nu POLKAGRIS!
Polkagris är inte min favorit när det gäller sötsaker. Det är inget jag skulle köpa om jag är sötsugen. Jag funderade ett tag på vad jag skulle göra och kom sedan på att jag skulle göra Biscotti. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningen till krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar. Och de blev riktigt goda, måste jag säga!
Polkagrisar och mörk choklad!
Innan gräddning!
Biscotti i skål!
I
Polkagris- och chokladbiscotti
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
ev lite salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl polkagrisar
100 g mörk choklad
Gör så här: Hacka polkagrisarna och chokladen grovt. Smält smör och blanda med socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner tillsammans med polkagrisarna och chokladen. Knåda lätt och forma till tvålängder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt.
I dag är det Tulpanens dag! så jag passade på att köpa två buketter
Polkagris- och chokladbiscotti!På bloggen Söta saker finns ett baktema som kallas för "Månadens sötsak" och temat är nu POLKAGRIS!
Polkagris är inte min favorit när det gäller sötsaker. Det är inget jag skulle köpa om jag är sötsugen. Jag funderade ett tag på vad jag skulle göra och kom sedan på att jag skulle göra Biscotti. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningen till krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar. Och de blev riktigt goda, måste jag säga!
Polkagrisar och mörk choklad!
Innan gräddning!
Biscotti i skål!
I
Polkagris- och chokladbiscotti
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
ev lite salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl polkagrisar
100 g mörk choklad
Gör så här: Hacka polkagrisarna och chokladen grovt. Smält smör och blanda med socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner tillsammans med polkagrisarna och chokladen. Knåda lätt och forma till tvålängder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt.
I dag är det Tulpanens dag! så jag passade på att köpa två buketter
wow, vad sännande! Låter ju jätte gott...
SvaraRaderaDet lät gott och udda!
SvaraRaderaMums vad gott! Jag tar gärna en burk ;-)
SvaraRaderaÅ va gott det lät! Det låter som något för mig, älskar mint o choklad! Trevlig helg!
SvaraRaderaVilken höärlig kombination, låter så gott!
SvaraRaderavad spännande, det var verkligen något som jag aldrig skulle komma på att göra själv. håller själv på att fundera ut vad jag ska göra till månadens sötsak men jag kommer verkligen inte på något. är heller inte så förtjust i polkagris och då känns det ju lite svårare.
SvaraRaderaKul grej det där med månadens sötsak!!
SvaraRaderaDessa verkade ju inte helt fel!!! :P
Vad roligt att du också testat citronkycklingen och gillade den!!
Jag längtar redan till nästa gång jag ska laga den!!
Ha en trevlig helg!
Mvh Åsa.
Ahh fiffigt med polka i biscotti! Den svenska biscottin minsann! :) Trevlig helg önskar här från Öland! Kram...
SvaraRaderaMen herre gu va himmelskt gott!
SvaraRaderaDe ska ja verkligen prova!
De skulle jag också kunna tänka mig att göra, men just nu är jag för mätt för att tänka på sötsaker. Vi har lagat Sambalkyckling och det blev en favorit i hela familjen!
SvaraRadera