Sockerkaka med vaniljkräm



Sockerkaka med vaniljkräm
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här: Rör ihop ägg och socker. När smeten är pösig, tillsätt varmt vatten. Blanda sedan i vetemjöl och bakpulver. Häl smeten i en stor, smord och bröad form och grädda i 180 grader i ca 30 minuter.
Fyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Gör så här: Smör och mjölk kokas häftigt i 2 minuter, sedan smöret smält färdigt. Ta kastrullen åt sidan och vispa sedan i vaniljsockret. Låt kakan svalna. Dela den på mitten och häll lika mycket fyllning på insidan av båda bottnarna. Lägg ihop kakan. Vaniljsmeten stelnar ihop om kakan får stå i kylen. Sikta florsocker över kakan innan servering.
Till middag snodde jag ihop en sallad med salami, avocado , tomat, fetaost och blandsallad med en vinegrett.

Den där sockerkakan såg inte ut att gå av för hackor :P
SvaraRadera