Laxstroganoff

I aftonbladets kvällsbilaga för några veckor sedan hittade jag det här lite annorlunda receptet på en stroganoff med lax i. Det såg väldigt gott ut och när jag några dagar senare såg att Kicki på bloggen Pousetteochvis lagade och bloggade om rätten och gav den toppbetyg, så var jag tvungen att testa receptet. Riktigt gott måste jag säga.

Till och med dottern tyckte det var gott. Sonen hade nog inte gillat det här eftersom han inte är så förtjust i lax. Vilken tur han hade som fick hamburgertallrik när han var och bowlade med innebandylaget.


Laxstroganoff
600 g lax skuren i tärningar, 1 gul lök, finhackad, 5 cm purjolök, hackad, 1 vitlöksklyfta, finhackad, 1 msk olivolja, 0,5 röd paprika, hackad, 0,5 gul paprika, hackad, 1 gul tomat i bitar, 1 röd tomat i bitar, 1 grön chili, finhackad, 1 röd chili finhackad, 1 msk hackad dragon, 1 msk kapris, 1 msk dijonsenap, 2 dl crème fraiche, 2 dl färdig tomatsås, salt och svartpeppar.

Gör så här: Fräs all lök i olivolja i en gryta. Tillsätt paprika och tomat och låt fräsa i några minuter. Tillsätt resterande ingredienser utom laxen. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. När du är nöjd med såsen, lägg i laxen. Låt sjuda i ett par minuter till laxen är klar. Servera gärna råris till laxen.

Kommentarer

  1. Perfekt! Ett nytt laxrecept var precis det jag var på jakt efter :)

    SvaraRadera
  2. Såg väldigt gott ut, krämigt och det tycker vi om..
    Du har en award att hämta hos mig..

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg