Ceasarsallad


I kväll var det bara jag och Wilma som skulle äta eftersom maken var borta och sonen var på innebandyavslutning. Jag var inte så hungrig och ville ha något lätt så jag snodde ihop en Ceasarsallad med kyckling, krutonger och parmesan.

Här har jag valt att fuska med dressingen eftersom jag inte hade några sardeller hemma. Jag tog aioli istället och det blev nästan lika gott. Hittar du inte romansallad kan du ta och blanda lite andra sorter. Jag tog isbergssallad och ruccola eftersom det var det som fanns hemma. Här kommer min version av Ceasarsallad!

Ceasarsallad
romansallad eller annan sallad
vitt bröd
olivolja
hyvlad eller riven parmesanost
kyckling
cocktailtomater
avokado
färdig ceasardressing, aioli eller majonnäs med vitlök, riven parmesan, citron och lite sardeller.
Gör så här: Skölj och riv isär salladsblad grovt. Skiva kycklingen och stek i en stekpanna. Salta och peppra. Låt svalna. Skär bröd i tärningar. Blanda med olivolja och stek gyllene i panna eller rosta i ung. Skölj och dela tomater. Skiva avokadon. Hyvla ost. Blanda sallad, kyckling, tomat, avokado och ost. Lägg upp på fat eller skål. Lägg på krutonggerna och häll på dressingen (eller servera sås bredvid i en skål och krutongerna i en skål vid sidan).

Kommentarer

 1. Gott med ceasarsallad! Det kanske jag skall laga i påsk!

  SvaraRadera
 2. Har faktiskt aldrig lagat Ceasarsallad men det ser mycket gott ut! Såg Jamie Oliver laga det en gång och det så mycket smarrigt ut.

  SvaraRadera
 3. Gott med sallad! Det är så skönt att få känna sig lite nyttig när man äter :)

  SvaraRadera
 4. Spännande med en annan dressing till! Ceasarsallad är den godast salladen som finns, mums!

  SvaraRadera
 5. Mmm....Ceasarsallad är sommar för mig!!! Mums!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg