Filé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås

Det här blev lördagens middag. Hittade receptet på ICA:s hemsida. Perfekt bjudmat som går att förbereda och massor av härliga smaker!


Portioner: 4
Parmesanpotatis
800 g skalad, mjölig potatis
1 kruka basilika
4 dl parmesanost
2 äggulor
1/2 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Koka skalad, mjölig potatis. Plocka och skär basilika. Riv parmesanost. Häll av potatisen, ställ tillbaks på plattan och låt den ånga av i 20 sekunder. Mosa potatisen och blanda med äggulor, olivolja, riven parmesan, basilika, salt och svartpeppar. Spritsa eller skeda ut 12 ”puckar” av potatismoset på en plåt med ett smort bakplåtspapper. Strö på resten av parmesanosten på puckarna.
Potatisen går utmärkt att göra dagen innan. Då tar det ca 10 minuter att värma i 200° grader.

Sås
2 msk socker
3 msk färskpressad citronjuice
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
majsstärkelse
salt och svartpeppar
ev några droppar citronjuice
Smält socker i en kastrull, sockret ska vara ljusbrunt. Dra kastrullen från plattan och häll i färskpressad citronsaft, hönsbuljong och vispgrädde. Koka sakta i 10-15 minuter, red av med lite majsstärkelse utrört med vatten. Smaksätt med salt, svartpeppar och ev. några droppar citronsaft.

Kött
600 g filé
salt och peppar
Sätt ugnen på 150°C. Bryn filé, krydda med salt och peppar, lägg i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen. Stek till önskad innertemperatur. Skiva köttet innan servering.

Gul och grön zucchini
portabellosvamp
röd paprika
Skiva exempelvis gul och grön zuccini, portabellosvamp, dela, kärna ur och skär röd paprika i 6 bitar. Pensla grönsakerna med olivolja och grilla dem i grillpanna, eller stek i stekpanna. Krydda med salt och peppar, Lägg grönsakerna i snygga portionshögar på en plåt. Detta går att göra i förväg, bara att värma i ugnen.

Kommentarer

  1. Såg gott ut, kul när man kan variera potatisvarianterna..

    SvaraRadera
  2. Läckert!! Såsen låter himla god! Måste prova!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg