Husmorsorna och enkel persikokaka!


Den här härliga kokboken finns just nu i mitt hem. Den heter Husmorsorna - The ultimate köksalmanacka och är skriven av Emma Hamberg och Anette Rosvall. De är morsor, grannar och älskar mat. Har du svårt att hitta på mat varje dag ska du köpa den här boken - här kan du laga mat för ett helt år. I boken finns en almanacka med matförslag varje dag blandat med recept, bilder och roliga inlägg.

Bland annat skiver Emma om är att hennes familj äter "blodig biff med bea och pommes och tomatsallad" VARJE fredag. Lite enformigt för min del, men enligt henne så:
- slipper du tänka på vad ni ska äta för gott på fredag (för det vet du redan)
- det är lika gott varje vecka
- det går fort
- man blir tokmätt och toklycklig

Ja, det finns mycket roligt i denna bok...

Inget recept från boken i dag, men istället bjuder jag på en superenkel kaka med få ingredienser. Jag brukar göra den med konserverade päron, men testade med persikor i dag och det blev lika bra.


Enkel persikokaka!
1 pkt mix för citronkaka
1 burk inlagda persikor (+ 1 dl av spadet)
50 gram smält smör
Går så här: Lägg persikohalvorna i botten på en ugnsform. (Jag skivade halvorna och la i formen). Häll över den torra mixen. Ringla över en dl av spadet och sedan det smälta smöret (ca 1 dl).
In i ugnen 175 C ca 40 min. KLART! Låt pajen svalna en stund så ytan blir härligt krispig och servera den med vaniljglass eller en klick vispgrädde.

Kommentarer

  1. Min syrra har "husmorsorna". Älskar att bläddra i den!! Får kanske ta och köpa den till mig själv....

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg