Melodifestivalkväll!

I kväll har äntligen stora finalen avgjorts och Anna vann. Helt rätt - tycker jag. Jenny, Anita och Fanny kom och käkade med oss. Till varmrätt blev det den här goda laxen. Receptet finns här på bloggen tidigare, men eftersom den är så god så kommer recepet igen.


Krämig vitlökslax
4 port:
4 bitar laxfilé
1 ask Cantadou vitlök & örter
3 dl grädde
salt & citronpeppar
ca 1 kg frysta räkor med skal
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Skala räkorna. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna. Servera med ris och en god sallad till. Gärna med frukt i, passar så bra till!


Till dessert tog jag ett recept från min nyinköpta receptbok Saras Kök. En superenkel, och god efterrätt som doftar mynta och vanilj.


Myntamarinerad persika med yoghurt och kanderade mandlar
10 personer
1 kruka mynta
2 msk råsocker
6 persikor eller nektariner
1 vaniljstång
6 dl grekisk yoghurt
2 msk florsocker
Gör så här: Mortla myntan och råsockret till en grön röra. Om persikorna är riktigt söta räcker det med 1 matsked råsocker. Skär persikorna i kuber. Vänd ner dem i myntaröran. Fördela i 10 glas.
Skär vaniljstången och skrapa ner innehållet i yoghurten. Tillsätt florsocker och blanda. Fördela yoghurten i glasen och toppa med hela eller grovhackade mandlar.

Kanderade mandlar
Rosta 2 dl sötmandel i en torr het stekpanna tills det fått färg. Häll på 2 msk socker och 2 msk vatten. Låt allt vatten dunsta bort och mandlarna blir knapriga. Rör om en en trägaffel. Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Kommentarer

  1. Åh! Den här fiskrätten låter som ett recept på mig! Jag älskar fisk och vitlök. Låter verkligen toppengott :-)
    Kram Karin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg