Philadelphiabullar i långpanna!

Måste bara dela med mig av receptet på dessa otroligt goda bullar som jag bakade i lördags. Hittade receptet hos Hallon & Blåbär och vad jag har förstått så är det många som har bloggat om dessa bullar och det kan jag verkligen förstå. De var både lättbakade, saftiga och gudomligt goda. Eller som Wiktors kompis Wille sa: Bland de godaste jag någonsin ätit - och det är väl ett gott betyg!

Philadelphiabullar i långpanna!
Bulldeg:
150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocker
1 msk kanel
3 dl florsocker
100 gram philadelphiaost
1 ägg till pensling
pärlsocker

Gör så här:
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt.
Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund, körde min deg 5 minuter i maskin. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter.

Fyllning:
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Platta sedan ut degen på smort bakplåtspapper i en långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör ca 48 hål och fördela fyllningen i hålen, drygt 1 tesked i varje hål.

Jäs ytterligare 30 minuter.

Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200°. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar eller så många hål du gjort..


Tisdagens middag: Isterband med stuvad potatis!

Kommentarer

  1. Jag såg oxå receptet hos Hallon och blåbär och blev sugen på att prova, nu är jag ännu mera sugen, vilka härliga bilder! Nu MÅSTE jag baka, kanske redan nu i veckan!

    SvaraRadera
  2. Det är nog dags för bak. De ser otroligt goda ut!
    Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  3. Dessa bullarna har jag sett på många bloggar nu och alla verkar stormförtjusta!
    Nu måste jag ta mig i kragen och testa dom!

    Vilken läcker smoothie ni gjort! Min favvisfärg dessutom. :D

    SvaraRadera
  4. Såå otroligt goda bullar och väldigt lättgjorda..
    Mums

    SvaraRadera
  5. Det där ser ju extremt gott ut!! Finns det ingen tävling i långpannerutor? Du borde ställa upp där tycker jag. Tror du vinner då.

    SvaraRadera
  6. Åhhh vilka goda & lättbakade bullar !!!
    Jag var tvungen att baka på en gång jag såg receptet & bilden !! Succé även hos min man som inte är nån fantast av kaffebröd..men det blev full pott ;))

    SvaraRadera
  7. Långpannerutor är så perfekt att göra. Det blir många och perfekta att ha i frysen. De här bullarna kommer att bli en favorit..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ett bra recept på Supergoda bullar, lätta att göra. jag satte 2 msk kardemumma i degen,och fyllningen måste ju gå att variera med allt möjligt.;)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg