Tonfisksallad!
Hade inte lång tid på mig att fixa middagen i dag, då jag skulle iväg på ett möte nästan direkt efter jobbet. Det blev rester från gårdagens lasagne till barnen och en fräsch tonfisksallad till mig själv!

Tonfisksallad
2 portioner
1 burk tonfisk i vatten
2 st tomater
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 brk majs
2 avokado
100 g babyspenat, ruccola eeller annan sallad
2 kokta ägg
Dressing:
2 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
0,5 msk vatten
2 st vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk italiensk salladskrydda
0,5 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
Gör så här: Häll av vattnet från tonfisken. Skär gurkan och tomaterna i mindre tärningar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienserna i en stor skål eller fat. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Garnera med ägg och avokado.
5 år i dag - tiden går så fort! En extra tanke till dig i dag, pappa!

Tonfisksallad
2 portioner
1 burk tonfisk i vatten
2 st tomater
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 brk majs
2 avokado
100 g babyspenat, ruccola eeller annan sallad
2 kokta ägg
Dressing:
2 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
0,5 msk vatten
2 st vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk italiensk salladskrydda
0,5 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
Gör så här: Häll av vattnet från tonfisken. Skär gurkan och tomaterna i mindre tärningar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienserna i en stor skål eller fat. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Garnera med ägg och avokado.

DET var länge sen, tonfisksallad, dessutom med både avocado och kokta ägg, mums!!
SvaraRaderaTonfisksalladen ser mumma ut!Synd bara att man glömmer bort den , måste definitivt lagas nu i sommar, perfekt sommarmat.
SvaraRaderaÅ du , vad gottigt med hotellfrulle då!