Tillbaka igen...

Det har varit dåligt med "bloggande" den senaste tiden. Vi har nämligen varit till vår fjällstuga över helgen där vi har haft en arbetshelg där byte av golv i "lillstugan" stod på agendan. Där uppe är uppkopplingen lika med noll, där av det uteblivna bloggandet.

Självklart har vi ätit mycket god mat (det gör vi alltid när vi är i vår stuga). Vi åt bl a en supergod laxrätt. Receptet kommer från ICA:s Buffétidning nr 2 2010. Jag ändrade lite i receptet, jag gjorde inga parmachips och sedan hällde jag på grädde i formen så det blev lite "såsigt".



Fylld lax med parmakrisp
Portioner: 4
700 g benfri laxfilé med skinn (av mittben)
70 g parmaskinka
1/2 burk örtmarinerade kronärtskockor (ca 150 g)
4 soltorkade tomater i olja
1 dl grovriven västerbottensost
1 dl crème fraiche
1 påse blandad sallad (125 g)
1 ask körsbärstomater (250 g)
smör eller olja till stekning
salt och peppar
Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Börja med parmakrispen. Lägg skinkskivorna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem torka i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna och bryt i bitar. Skär laxen i 4 portionsbitar. Låt skinnet sitta kvar. Skär ett djupt snitt i mitten på varje filébit. Lägg i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll av det mesta av oljan från kronärtskockorna och hacka dem grovt. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda detta med riven ost, crème fraiche, 1 krm salt och 1 krm peppar. Fyll snitten i laxen med blandningen och låt det gärna komma upp ovanpå. Droppa över lite av den goda oljan från tomaterna. Ställ in i ugnen 15-20 minuter. Dela körsbärstomaterna och blanda med salladen. Garnera laxen med parmakrisp. Servera med salladen och gärna klyftpotatis till.

Kommentarer

  1. Härligt att komma iväg, då förstår jag att du inte har bloggat. Är så dålig å det där med fisk och tycker ofta att lax smakar så mycket...fisk. När den inte gör det så är den supergod! Konstigt för jag fullkomligt älskar laxsushi!!

    SvaraRadera
  2. Det här lät jättegott! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg