Valborgsfirande!

I går hade vi vårt traditionella valborgsfirande med grannarna. Knytkalas och grillning hos grannarna innan vi tände majbrasan.
Till fördrink fick vi en "Mora-Nisse" - Likör 43, blåbärssoppa och grädde!


Örtbakade färskpotatisar
600 g små färskpotatisar eller stora delade
2 knippor färsk lök, ca 400 g
1/2 dl olivolja
1 dl hackade färska örter, t ex basilika, rosmarin, persilja
salt och peppar
50 g chilimarinerade vitlöksklyftor
Gör så här: Tvätta potatisen och blanda med löken i en ugnsfast form. Ringla över olja och strö på det mesta av örtkryddorna. Salta och peppra och blanda alltsammans. Grädda i 225 grrader ca 30 minuter tills potatisen är färdig. Vänd ner vitlöksklyftorna och strö på resten av örtkryddorna.

Jennifer och Wilma tar för sig av maten.

Jag gjorde en grillsås som blev väldigt uppskattad. Receptet hittade jag på recept.nu och det är Ernst Kirschsteigers recept från hans sommarprogram. Receptet är beräknat till cirka 6-8 personer.

Ernst sås
8 dl creme fraiche
1 knippe färsk salvia
1 citron
5 vitlöksklyftor
2 msk honung
2 msk vit balsamicovinäger
salt och peppar
Gör så här: Häll upp creme fraichen i en skål. Finhacka salvian. Finhacka även sesten från en halv citron. Var noga med att bara få med det yttersta gula från citronen. Hacka vitlöken och tillsätt i skålen. Blanda i honungen, vit balsamicovinäger. Smaksätt med salt och peppar från kvarn.
Så här såg min tallrik ut när jag hade tagit av alla gosaker...

Vintern rasat...

En värmande irish coffe smakade bra när vi kom in.

Kommentarer

  1. Vilken härlig valborg ni verkar ha haft! Vi tog det lugnt, grillade lamm och drack lite gott vin,fast det var mysigt det oxå :-)!

    SvaraRadera
  2. Jag vill bjuda in dig till vår tävling: Årets Tapaskreatör 2010.

    Sex finalister går till final i Stockholm där en jury bestående av kändisar/kockar väljer ut vinnaren som får ett pris värde 5 000:- plus äran och publiciteten förstås. Det blir även en vin- och vinäger provning i samband med finalen.

    Reglerna är enkla – det gäller att komponera passande tapasrätter till ett Chardonnay vin från Sydafrika. Läs mer om reglerna på länk nedan.

    Tävlingen sker i samarbete med Tasteline och vi hoppas på publicitet från en rad andra medier som förhoppningsvis din blogg kan dra nytta av. Aftonbaldet har lovats förtur för vidare publicering, först och främst fokus på de 6 finalisterna och därefter på det övriga startfältet.

    Vår jury består av Mange Schmidt & Wille Craaford (Artister, matälskare och deltagare i Stjärnkocken), Jürgen Grossmann (Krögare Restaurang GQ Stockholm och sparrisfantast) och Simon Källquist (Sommelier och delägare i Concealed Wines AB).

    Innan den 10:e maj behöver vi ditt bidrag eftersom röstningen på nätet då påbörjas. Om du har några funderingar är det bara att du mailar eller ringer mig på 0737-099 182. Du kan även gå in på vår hemsida för mer info.

    http://www.concealedwines.com/page.asp?pageID=2612

    MVH/

    Calle Nilsson

    Concealed Wines

    SvaraRadera
  3. Vilken trevlig valborg. Och trevlig inbjudan ovan :-) Mora-Nisse lät ju spännande.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg