Midsommar i mat och bilder...
Så har härliga midsommar passerat med några dagar. Har inte haft tid att uppdatera något, men här kommer lite bilder och ett recept.
Som vanligt firade vi i Årsunda hela helgen med sillunch, majstångsresning, grillning hos goda vänner, bad i tunna mm.
Denna tårta gjorde jag till sillunchen (eftersom jag inte är någon sillätare). Tyvärr har jag ingen riktigt bra bild på den, men den fanns med på detta bord:
Laxtårta
200g kvaring
75g smör
200g kallrökt lax
250g kesella
4st gelantinblad
3dl gräddfil
3msk pepparrot
1dl dill
salt & peppar
Garnering: Laxrosor, löjrom, räkor, dill
Gör så här: Smält smöret, mixa kavring och det smälta smöret, tryck sedan ut det i botten av en springform (25cm i diameter).
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
Strimla den kallrökta laxen, lägg den i en bunke. Finhacka dillen, mät upp gräddfil, kesella, pepparrot, salt och peppar ur kvarn, blanda sedan ner detta med laxen.
Smält gelantinblad i en kastrull på svag värme, häll sedan ner i laxblandningen och rör om ordentligt.
Häll blandningen i springformen, låt stelna i minst fyra timmar - dock gärna över natt.
Årsunda Folkdanslag!
Majstångsresning
Sill som förrätt!
Midsommartjejer!
Värdinnan öppnar presenter.
Midsommarbuffè
Grillen!
Härlig grillplats i bersån...
MIDSOMMARDAGEN!
Omklädningsrum till badtunnan...
Det blev trångt i tunnan...
Det blev även bad i sjön!
Sommartår!
Som vanligt firade vi i Årsunda hela helgen med sillunch, majstångsresning, grillning hos goda vänner, bad i tunna mm.
Denna tårta gjorde jag till sillunchen (eftersom jag inte är någon sillätare). Tyvärr har jag ingen riktigt bra bild på den, men den fanns med på detta bord:
Laxtårta
200g kvaring
75g smör
200g kallrökt lax
250g kesella
4st gelantinblad
3dl gräddfil
3msk pepparrot
1dl dill
salt & peppar
Garnering: Laxrosor, löjrom, räkor, dill
Gör så här: Smält smöret, mixa kavring och det smälta smöret, tryck sedan ut det i botten av en springform (25cm i diameter).
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
Strimla den kallrökta laxen, lägg den i en bunke. Finhacka dillen, mät upp gräddfil, kesella, pepparrot, salt och peppar ur kvarn, blanda sedan ner detta med laxen.
Smält gelantinblad i en kastrull på svag värme, häll sedan ner i laxblandningen och rör om ordentligt.
Häll blandningen i springformen, låt stelna i minst fyra timmar - dock gärna över natt.
Årsunda Folkdanslag!
Majstångsresning
Sill som förrätt!
Midsommartjejer!
Värdinnan öppnar presenter.
Midsommarbuffè
Grillen!
Härlig grillplats i bersån...
MIDSOMMARDAGEN!
Omklädningsrum till badtunnan...
Det blev trångt i tunnan...
Det blev även bad i sjön!
Sommartår!
Vilka härliga sommarbilder! :)
SvaraRadera:-) Vilken skön midsommar!
SvaraRadera