Loppis & kräftor!

Lördagens Loppis blev jättelyckad. Det kom folk hela dagen och vi sålde för 1500:-!Bra tycker jag och skönt att blir av med massa saker som inte används längre.




På kvällen åt vi kräftor med grannarna!!

Jag hade bakat ett härligt parmesanbröd. Bröden är godast nybakade men går förstås att frysa in.

Parmesanbröd!
25 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk olivolja
1,5 tsk salt
1,5 dl parmesanost, finriven
7 dl vetemjöl
Pensling
1 st ägg
Garnering
1 dl parmesanost, grovriven
Gör så här: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, ost och nästan allt mjöl, spara lite till utbakning. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig. Forma till en längd. Lägg den på bakpappersklädd plåt. Forma brödet som du vill. Låt jäsa ytterligare ca 25 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över osten. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 200° och grädda ytterligare ca 20 min. Låt bröden svalna på galler.

Kamilla hade bakat den här härliga kladdkakan med hallon och givetvis hade vi en klick grädde till den. Så gott!!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg