Bakad potatis med skinkröra

I dag är jag lite piggare och har kunnat lagat mat. Wiktor hade önskemål om bakad potatis, så det fick det bli. Perfekt kvällsmat som går snabbt att göra om du bakar potatisen i mikron - under tiden slänger du ihop skinkröran.

Jag blandade i philadelphiaost med grillad paprika och det blev riktigt gott! Rörorna går att variera i det oändliga. Vad har ni för favoritröra?


2-4 bakpotatis (beroende på storlek)
50 gr Philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1/2 rödlök
1/2 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 soltorkade tomater i olja, väl avrunna
75-100 gr rökt skinka
örtkryddor, salt, peppar

Gör så här: Baka potatisen i ugnen alt. micron. 225 gr i ugnen i ca 1h alt. i micron på full effekt i 3 minuter, vänd på potatisar och kör i 3 minuter till. Känn efter med en sticka och kör någon minut åt gången och känn efter mellan varven. Glöm inte att vända på potatisarna med jämna mellanrum! OBS! Glöm inte att picka skalet med en gaffel innan, annars är det risk att potatisen exploderar. Lägg undan och låta vila någon minut.

Finhacka rödlöken, vitlöken, paprikan och de soltorkade tomaterna. Blanda med Philadelphiaosten. Vänd ner creme fraiche och se till så att allting blandas väl. Skär skinka i tärningar, vända ner i röran. Smaka av med valfria örtkryddor och ev. salt och peppar.

Skär upp potatisen och toppa med röran. Servera gärna med en grönsallad till.

Kommentarer

Populära inlägg