Farmors äppelkaka

Tur att jag har några recept på lager som jag kan lägga ut till er bloggläsare.
Den här pajen gjorde jag i söndags och fick toppbetyg av barnen - det brukar inte höra till vanligheterna när det gäller efterrättspajer. Den här pajen innehåller rivet äpple och det gick visst hem hos dem. Synd bara att jag gjorde en så liten paj, för den tog slut genast...

Farmors äppelkaka
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 ägg
Fyllning: 4-5 rårivna äpplen
Garnering: Florsocker
Gör så här: Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda i smör och ägg och blanda till en deg. Tryck ut hälften av degen i formen. Täck med rårivna äpplen. Davla ut resten av degen till ett lock över kakan. Tryckk till vid kanterna, nagga. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Sikta över florsocker. Servera med grädde, vaniljsås eller glass.
Då kanske ungarna här kan gilla den också. Hoppas du mår bättre snart.
SvaraRaderaTesta! De kommer säkert att gilla den. Tack, jag mår lite bättre.
SvaraRaderaÄppelkaka ska jag baka idag, men på min farmors vis;-) Tack för tips!
SvaraRaderaSka bli spännande och se receptet på din farmors äppelkaka!
SvaraRadera