Biff Teriyaki

I dag när jag kom hem från jobbet gjorde jag iordning en pepparkaksdag. Nu står den i kylen och mognar någon dag innan det är dags för att baka ut den och känna pepparkaksdoften spridas i huset. Längtar...

I lördags efter att vi hade ätit den goda förrätten med persika, chévre och camenbert så åt vi japanskt - Biff Teriyaki. Receptet hittade jag på recept.nu. Med färdig teriyakisås fixar du en japansk klassiker på några minuter.




Biff Teriyaki
400 g strimlat nötkött t ex innanlår
1 st gul lök
2 st morötter
250 g färsk broccoli
1 msk smör
0,5 tsk salt
0,75 dl teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
1 tsk sambal oelek
2,5 dl grädde

Gör så här: Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta.
Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde och låt allt koka några minuter.
Servera med ris.

Kommentarer

  1. Det där såg gott ut, sitter just och funderar på middag resten av veckan. Tror att det blir denna variant nån av dagarna här..
    Tack för tipset!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg