Persikor med chévre och camenbert
I kväll slog vi till med förrätt här hemma. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och gjordes i måndagens avsnitt. Vi hoppade över parmachipsen, men nästa gång vi gör den här rätten ska vi absolut göra sådana - tror det passar riktigt bra till den här rätten.

Persikor med chévre och camenbert
Antal portioner: 4
4 st persikohalvor i sockerlag
100 g chèvreost
100 g camembert
0.75 dl valnötter
Persikor: Sänk ugnen till 200 grader. Tag fram fyra små suffléformar. Lägg persikohalvorna på hushållspapper så att vätskan rinner av. Skiva chèvren i ca 0.5 cm tjocka skivor. Spara lite till salladen. Lägg en skiva i botten av varje suffléform. Lägg på persikan med den delade sidan uppåt. Täck den med chèvreosten och camemberten. Grovhacka valnötterna och strö över osten. Spara lite till salladen. Låt stå i ugnen i cirka 7- 10 minuter. När osten har smält är persikorna klara. Ringla flytande honung över innan servering. Persikorna skall serveras omedelbart.
Parmachips
4 skivor parmaskinka, inte för tunna
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform. Lägg skinkan platt i formen. Baka dem i ugnen tills de blivit krispiga. Tiden kan variera beroende på hur tjocka skivorna är. När de är klara, tag ut dem och låt dem vila i ca 5-10 minuter innan servering.
Sallad
Salladsblad, blanda gärna olika sorter
1 dl valnötter
Flytande honung
Skölj salladen i iskallt vatten, då behåller salladen sin krispighet längre. Smula lite av getosten över salladen. Strö grovhackade valnötter över salladen. Ringla över lite flytande honung.
Persikor med chévre och camenbert
Antal portioner: 4
4 st persikohalvor i sockerlag
100 g chèvreost
100 g camembert
0.75 dl valnötter
Persikor: Sänk ugnen till 200 grader. Tag fram fyra små suffléformar. Lägg persikohalvorna på hushållspapper så att vätskan rinner av. Skiva chèvren i ca 0.5 cm tjocka skivor. Spara lite till salladen. Lägg en skiva i botten av varje suffléform. Lägg på persikan med den delade sidan uppåt. Täck den med chèvreosten och camemberten. Grovhacka valnötterna och strö över osten. Spara lite till salladen. Låt stå i ugnen i cirka 7- 10 minuter. När osten har smält är persikorna klara. Ringla flytande honung över innan servering. Persikorna skall serveras omedelbart.
Parmachips
4 skivor parmaskinka, inte för tunna
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform. Lägg skinkan platt i formen. Baka dem i ugnen tills de blivit krispiga. Tiden kan variera beroende på hur tjocka skivorna är. När de är klara, tag ut dem och låt dem vila i ca 5-10 minuter innan servering.
Sallad
Salladsblad, blanda gärna olika sorter
1 dl valnötter
Flytande honung
Skölj salladen i iskallt vatten, då behåller salladen sin krispighet längre. Smula lite av getosten över salladen. Strö grovhackade valnötter över salladen. Ringla över lite flytande honung.
Kommentarer
Skicka en kommentar