Fläskfilé med gorgonzola
I söndags åt vi den här goda fläskfilén. Massor med härliga ingredienser som gifter sig med varandra. Testa!
Har ingen aning vad jag fått receptet ifrån, men det har legat i "att-göra-högen" väldigt länge!

Fläskfilé med gorgonzola
400 g fläskfilé kryddad med salt och peppar
5 dl vispgrädde
8 st medelstora champinjoner
1 röd paprika
ca 200 g gorgonzola
2 msk kalvfond
0,5 dl mango chutney
2 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
hackad persilja
maizena redning
2 dl smakrik riven ost
Gör så här: Skär fläskfilén i skivor. Salt och peppra och stek dem i smör. Skiva paprikan och chimpinjoner och stek dem. pressa över vitlöken. häll på grädden och låt den koka upp. Lägg i gorgonzolan i tunna skivor och låt den smälta.
Blanda kalvfond, mango chutney och dijonsenap. Häll på maizenaredning och låt såsen tjockna. Lägg köttet i ugnssäker form och slå över såsen. Strö över riven ost och in i ugnen i 15-20 minuter på 225 grader. Servera med klyftpotatis och sallad!
Har ingen aning vad jag fått receptet ifrån, men det har legat i "att-göra-högen" väldigt länge!

Fläskfilé med gorgonzola
400 g fläskfilé kryddad med salt och peppar
5 dl vispgrädde
8 st medelstora champinjoner
1 röd paprika
ca 200 g gorgonzola
2 msk kalvfond
0,5 dl mango chutney
2 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
hackad persilja
maizena redning
2 dl smakrik riven ost
Gör så här: Skär fläskfilén i skivor. Salt och peppra och stek dem i smör. Skiva paprikan och chimpinjoner och stek dem. pressa över vitlöken. häll på grädden och låt den koka upp. Lägg i gorgonzolan i tunna skivor och låt den smälta.
Blanda kalvfond, mango chutney och dijonsenap. Häll på maizenaredning och låt såsen tjockna. Lägg köttet i ugnssäker form och slå över såsen. Strö över riven ost och in i ugnen i 15-20 minuter på 225 grader. Servera med klyftpotatis och sallad!

Snygg form! Sån har jag oxå! Man blir så glad av att laga mat i den!!:)
SvaraRadera