Högbolimpa

Här kommer receptet på Högbolimpan som jag lovade er i går. En otroligt god limpa med många ingredienser, men har man väl handlat hem allt, så är det lätt att sno ihop en limpa.

Receptet har jag fått från Högbo brukshotell där man kan få denna goda limpa.


Högbolimpa
(Receptet är för 1 limpa)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
1,5 dl grahamsmjöl
2,5 dl vetemjöl
1 dl russin
1 dl hela mandlar
1 dl torkade aprikoser
3/4 dl solrosfrön
5 dl fil
1 dl mörk sirap

Gör så här: Blands alla ingredienser i en bunke.
Häll över fil och sirap och blanda till en jämn smet.
Smörj och bröa en brödform och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i cirka 80-90 minuter.

Kommentarer

  1. Det här brödet är helt i min smak! Ska absolut bakas! Älskar lite grövre bröd. Ha det gott! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  2. Länge sedan detta recept publicerades, fick det av en vän i Sandviken. Har nu testat receptet och måste säga att detta är bland det bästa (och enklaste) jag bakat. Otroligt!!! Tack!

    SvaraRadera
  3. Väldigt gott bröd 👍

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg