Panang kyckling

Åh, vad dålig jag är på att uppdatera bloggen just nu. Det är så mycket annat som ska hinnas med nu - både ute och inne. Bland annat är vårt nya badrum klart (bilder kommer så småningom), sedan har vi även gjort ordning på altan med en mysig paviljong.

Det serverades Panangkyckling på lunchrestaurangen på jobbet i dag. Jag hade matlåda med mig, men min kollega Anna åt denna rätt och tyckte den var sååå god. Sökte runt lite på nätet och hittade det här receptet och det fick bli kvällens middag.

Panang kyckling
500 gr kyckling, strimlad
1 tsk Panang currry pasta ( gaeng panang)
3,5 dl kokosmjölk
1 msk fisksås
2 msk socker
0,5 tsk Aji-no-moto ( glutamat)
0,5 tsk salt
15 st blad basilika
eller 10 st strimlande citronblad
1 st röd chili
2 msk olja

Gör så här: Ta först olja i stekpannan eller woken tillsätt sedan curry pasta rör om i ca 4 minuter på låg värme så det inte fastnar. Tillsätt kokosmjölken och rör om, öka värmen till max. Tillsätt fisksås, socker, glutamat, salt, samt kycklingen. Låt det hela koka i ca 5 minuter och låt svalna på spisen. Servera rätten gärna med ris.

Kommentarer

 1. Så gott, sparar genast receptet

  SvaraRadera
 2. Åhh denna kyckling är ju så vansinnigt god! Gör ofta den här hemma, men nu när jag ammar är det ajjabajja med stark mat. Längtar tills jag får mumsa på den igen :-) Glad påsk! Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, ibland har man helt enkelt inte tid för bloggen, så är det ju bara. Snygg paviljong!

  SvaraRadera
 4. Inspirerande blgg du har!
  /Marina

  SvaraRadera
 5. Mmm... låter gott, som Thaimat! Den här paviljongen som ni gjort i ordning på altanen, vad har du köpt den? Den är snygg!
  kram

  SvaraRadera
 6. tack för tipset!
  /Jani

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg