Risgrynsgröt med saftsås
I dag bjuder jag på en riktig gammal klassiker - risgrynsgröt med saftsås. Perfekt som kvällsmål eller mellanmål.
Risgrynsgröt med saftsås
6 portioner
färdig gröt
2 msk socker
1 dl russin
2 st ägg
Saftsås:
1 dl svartvinbärssaft (eller annan röd saft)
4 dl vatten
1 msk potatismjöl
Gör så här: Blanda den förkokta gröten med socker och russin. (Använder du köpt färdigkokt gröt behövs inget socker.) Rör i ett ägg i taget. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i 225 gr ugn i ca 20 min, tills puddingen har fått fin färg.
Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under vispning. Häll upp i en tillbringare för att svalna. Strö lite socker ovanpå så att den inte skinnar sig. Puddingen kan ätas ljummen eller kall.
Risgrynsgröt med saftsås
6 portioner
färdig gröt
2 msk socker
1 dl russin
2 st ägg
Saftsås:
1 dl svartvinbärssaft (eller annan röd saft)
4 dl vatten
1 msk potatismjöl
Gör så här: Blanda den förkokta gröten med socker och russin. (Använder du köpt färdigkokt gröt behövs inget socker.) Rör i ett ägg i taget. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i 225 gr ugn i ca 20 min, tills puddingen har fått fin färg.
Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under vispning. Häll upp i en tillbringare för att svalna. Strö lite socker ovanpå så att den inte skinnar sig. Puddingen kan ätas ljummen eller kall.
Risgrynsgröt är så gott!
SvaraRaderaSå mumsigt :-)
SvaraRadera