Risgrynsgröt med saftsås

I dag bjuder jag på en riktig gammal klassiker - risgrynsgröt med saftsås. Perfekt som kvällsmål eller mellanmål.

Risgrynsgröt med saftsås

6 portioner
färdig gröt
2 msk socker
1 dl russin
2 st ägg
Saftsås:
1 dl svartvinbärssaft (eller annan röd saft)
4 dl vatten
1 msk potatismjöl

Gör så här: Blanda den förkokta gröten med socker och russin. (Använder du köpt färdigkokt gröt behövs inget socker.) Rör i ett ägg i taget. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i 225 gr ugn i ca 20 min, tills puddingen har fått fin färg.

Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under vispning. Häll upp i en tillbringare för att svalna. Strö lite socker ovanpå så att den inte skinnar sig. Puddingen kan ätas ljummen eller kall.

Kommentarer

 1. Hej!

  Vi på Blogvertiser vill inbjuda dig till vårat nätverk av bloggar där du har möjlighet att tjäna pengar genom att skriva recensioner och omdömen åt våra annonsörer.

  Efter att ha besökt din blogg tycker vi att den har ett bra upplägg och innehåll som våra annonsörer troligtvis skulle uppskatta.

  Blogvertiser har i dagsläget väldigt många bloggar och annonsörer men vi är alltid i jakt på nya kvalitetsbloggar som vi kan hjälpa tjäna pengar genom vårt nätverk.

  Vanligtvis så betalar en blogg post allt mellan 50-1000 kr beroende på bloggens trafik och kvalité. Annonsören bestämmer om ett ämne som du ska skriva om men det är helt upp till dig och bestämma vad du skriver och känner du att informationen inte är intressant för din blogg så kan du neka uppdraget utan några som helst problem.

  Om detta låter intressant så får du gärna gå in på vår hemsida (http://www.blogvertiser.se/faq.php) och läsa lite mer om oss.

  Fakta:

  Du kan tjäna pengar!
  Du bestämmer om du vill blogga om uppdraget.
  Uppdragen kan ta allt mellan 5-30 minuter och skriva

  Med vänlig hälsning
  Niko Lupala
  www.blogvertiser.se

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg