Cookie rabarberpaj!

I Buffétidningen nr 6 (sida 29) hittade jag receptet på den här goda pajen. Ska du bara baka en paj i sommar så välj denna! Riktigt god med härlig nötsmak i pajdegen. Jag blandade rabarber med jordgubbar och det går säkert bra med vilka bär eller frukter som helst till denna paj. Det är bara att prova sig fram!


Cookie rabarberpaj
Portioner: 4-6
500 g rabarber
70 g pecannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,8dl ljust muscovadoråsocker
1 krm salt
1 msk majsstärkelse (Maizena)
florsocker att pudra över
vispad grädde eller glass till servering.

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela rabarbern i en pajform (ca 24 cm diameter). Strö över 3/4 dl muscovadoråsocker och majsstärkelse och blanda runt. Fördela degen över rabarbern i oregel bundna bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

  1. Såg också det här receptet! Kul att du provat det och kan rekommendera det! Då vågar jag också testa! Muscovadosocker ger en sån härlig ton också!

    SvaraRadera
  2. Åhhh vad gott det där lät! Blev sugen på att baka nu :-) Ser fram emot att få testa ett recept av dig i "Skicka vidare"! Väntar med spänning på något maskigt :-) Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  3. Låter riktigt smarrig. Bra med ett grundrecept att variera med olika bär genom sommaren.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg