Kycklingsallad med hallon och roquefortkräm

Här kommer varmrätten från i lördags. En somrig kycklingsallad som jag hittade hos Jennie på Kalasgott.

Har tänkt göra det här recepet massor av gånger, men det har liksom inte blivit av förrän nu. Det blev riktigt gott med massor av olika smaker. Kycklingen är bl a marinerad i hallon och apelsin.

Jag gjorde rostad färspotatis istället för kokt potatis till salladen, men det gör man ju som man vill med. Till det en krämig sås av roquefort-ost.

Färskpotatissallad! (Tog tyvärr inga foto på kycklingen och såsen)

Kycklingsallad med hallon och roquefortkräm
4 portioner
Hallonmarinerad kyckling
4 kycklingbröst, gärna majskyckling
250g hallon (spara ev. några till servering)
1 dl vitt vin
1 apelsin, saften
1 dl basilika, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
salt och nymalen peppar

Färskpotatissallad
1 l blandad sallad, ex. ruccola/machet/spenat
2 dl småtomater
12 kokta färskpotatisar, skivade
2 päron, tunt strimlade
0,5 ask ärtskott
1 avokado, skivad
10 cm gurka, strimlad
olivolja, salt och peppar

Roquefortkräm
75g roquefortost/mögelost
2 dl creme fraiche
0,5 tsk honung
salt och nymalen peppar

Gör så här: Hallonmarinerad kyckling: Mosa hallon tillsammans med vitt vin och apelsinsaft. Tillsätt vitlök, basilika och olivolja. Smaka av med salt och peppar och häll marinaden över kycklingbrösten, i en ugnstålig form. Låt kycklingen stå och dra minst 30 minuter. Lyft upp brösten och grilla dem runt om så att de får en fin grillyta. Lägg tillbaka kycklingen i ugnsformen och grädda klart dem i ugnen på 200 grader, ca 15-20 minuter. Jag grillade klart kycklingen på grillen - det gick precis lika bra.

Färskpotatissallad: Blanda alla ingredienser till salladen. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar.

Roquefortkräm: Mixa ost och creme fraiche. Smaka av med honung, salt och peppar.

Servera kycklingen tillsammans med salladen och roquefortkrämen.

Nu ska jag strax dra till Gävle där det vankas tjejmiddag hos Jenny!

Kommentarer

Populära inlägg