Chokladcheesecake på cookiebotten

Lovade att återkomma med receptet på den goda chokladcheesecaken vi fick hos syrran i lördags. Receptet var med i senaste Buffétidningen och jag kan verkligen denna enormt goda kaka. Serveras med hallon och grädde till. Den är riktigt mastig och räcker till många...

Chokladcheesecake på cookiebotten
Portioner: 8 bitar

Botten
250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning
200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kesella 10 % fett (à 250 g)
300 g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 1/2 dl socker
Till servering
körsbärssylt
vispad grädde

Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Klä bottnen av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter (för 8 bitar), med bakplåtspapper. Smörj formens kant. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.

Smält chokladen över vatten bad. Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.
6.Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.

Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt eller bär samt en klick grädde.

Kommentarer

  1. Gah! Jag är på tok för hungrig för att titta på såna här recept! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg