Fläskfilé i chutneysås
Hittade det här goda receptet hos Gourmetmorsan. Så i söndags när vi kom hem från Wilmas innebandymatch bjöd jag mamma på denna rätt. Enkel och bra bjudrätt. Jag gratinerade allt i ugnen i ca 15-20 min. Ett recept som är värt att testa! Tack Madeléne för receptet!
På bilden ser inte maten så god ut, men det var den!!
Fläskfilé i chutneysås
4 portioner
500 gr fläskfilé i skivor
1 st purjolök
10 st champinjoner
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 dl mango chutney (medelstark)
3 dl grädde
1 st köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk soja
1 tsk vittvinsvinäger
0,5 ts malen ingefära
1 dl riven ost
Gör så här: Skiva köttet. Skär purjolöken och champinjonerna i skivor. Hetta upp stekpanna och bryn köttet och purjolöken och svampen. Lägg i en form.
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära. Låt koka upp. Häll såsen över köttet och strö över riven ost. Servera med pressad potatiseller ris och sallad!
På bilden ser inte maten så god ut, men det var den!!
Fläskfilé i chutneysås
4 portioner
500 gr fläskfilé i skivor
1 st purjolök
10 st champinjoner
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 dl mango chutney (medelstark)
3 dl grädde
1 st köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk soja
1 tsk vittvinsvinäger
0,5 ts malen ingefära
1 dl riven ost
Gör så här: Skiva köttet. Skär purjolöken och champinjonerna i skivor. Hetta upp stekpanna och bryn köttet och purjolöken och svampen. Lägg i en form.
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära. Låt koka upp. Häll såsen över köttet och strö över riven ost. Servera med pressad potatiseller ris och sallad!
Kommentarer
Skicka en kommentar