Lingonpannacotta med julsmul
I dag bjuder jag på en variant av pannacotta med pepparkakssmulor som passar till jul. Varför inte servera den på ett glöggmingel? Häll upp i små glas så räcker den till 12 personer. Receptet kommer från Bonniers kokbok.
Lingonpannacotta med julsmul
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
1 dl rårörda lingon5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
6 st smulade pepparkakor samt några lingon till garnering
Gör så här: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även i stången.
Koka upp lingonen med grädde, socker, vaniljstång och frön. Låt blandningen sjuda i cirka 3 minuter. Ta upp vaniljstången och mixa lingongrädden med stavmixer. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, och vispa ner dem i lingongrädden. Fördela lingonkrämen i små glas.
Låt stå i kylen i cirka 5 timmar för att stelna. Strö över pepparkakssmulorna.
Lingonpannacotta med julsmul
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
1 dl rårörda lingon5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
6 st smulade pepparkakor samt några lingon till garnering
Gör så här: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även i stången.
Koka upp lingonen med grädde, socker, vaniljstång och frön. Låt blandningen sjuda i cirka 3 minuter. Ta upp vaniljstången och mixa lingongrädden med stavmixer. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, och vispa ner dem i lingongrädden. Fördela lingonkrämen i små glas.
Låt stå i kylen i cirka 5 timmar för att stelna. Strö över pepparkakssmulorna.
Åh vilken läcker färg det blev! Måste ju bara ha blivit gott!
SvaraRaderaÅh vilken vacker färg det var! :D
SvaraRadera