Lax i krämig sås!

Kvällens middagstips blir denna goda fiskrätt. Enkel och god - passar både till vardags och fest. I dag blev det inga räkor på rätten, men vill man göra det lite festligare så strö på skalade räkor när rätten är klar. Det här kommer absolut att bli en favorit här hemma.

Lax i krämig sås
4 laxfiléer alt en stor bit lax på ca 600 g
1 burk creme fraiche med smak av vitt vin, senap och scahlottenlök
2 dl grädde
1/2 dl vitt vin
salt & peppar
räkor med skal
Gör så här: Lägg laxen i en form. Salta & peppra. Blanda creme fraichen med grädde och vin. Häll detta över fisken och ställ in i ugnen , 220 C ca 20 min. Skala räkorna och lägg på dem när fisken är klar. Servera med pressad, ris eller bara god sallad till.


Fräsch apelsinsallad
1 apelsin
1 avokado
1-2 tomater
fetaost
ruccola
vinäger
salt och peppar
Gör så här: Skär allt i bitar och blanda ihop allt i en skål. Salta och peppra och häll över lite vinäger av valfri sort. Jag tog vit balsamvinäger.


Jag var en sväng på bokrean i dag och letade naturligtvis efter några spännande kokböcker. Det blev en hederlig gammal klassiker - "Sju sorters kakor" (Sveriges mest köpta bok).


I morgon har barnen friluftsdag och ska naturligtvis ha matsäck med sig. De ville även ha något gott med sig och eftersom vi inte hade något hemma så fick det bli bak på kvällskvisten. Det blev barnens favorit - Juvelenmums!

Kommentarer

  1. Mums med "juveler"!! Här blir det nog Leksandskaka i matsäcksryggansom jag bakade häromdagen. Blandning av bulle och sockerkaka, mycket kardemumma. Mumma tycker jag-och barnen med.

    SvaraRadera
  2. Heter den Leksandskaka i ditt recept. Mitt recept tror jag bara heter "Kanelbullesockerkaka". Den är ju såå god! Kärt "barn" har många namn!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg