Bakeftermiddag

Det blev en bakdag i dag när jag kom hem från jobbet. Hade inget i frysen, så det var liksom dags att fylla på lite. Det blev ett nytt och ett gammalt recept. Först ut en Rödbetskaka - precis som en morotskaka, men med rödbetor istället för morötter. Jag gjorde den i en mindre långpanna istället för en rund form. Och eftersom jag inte hade några pistagenötter hemma tog jag solroskärnor.


Rödbetskaka med philly och pistaschnötter
2 st stora rödbetor
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl raps- el majsolja
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker

Phillyglasyr
200 g philadelphiaost
1 dl kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Dekor
1 dl pistaschnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Skala och finriv rödbetorna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner rödbetor och olja. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den. Rosta pistaschnötterna i torr panna och grovhacka dem. Rör ihop glasyren, bred den över kakan och strö på nötterna.

Det blev även Juvelenmums som jag har bakat så många gånger tidigare.

Kommentarer

  1. Vad spännande med rödbetor i kakan! Låter jättehäftigt. Måste provas :-)

    SvaraRadera
  2. Oj så gott! Och du är säsongsmedveten dessutom! Allt bakat med skördegrönt är såå inne nu ju! rödbetskaka, squashkaka, potatiskaka, morotskaka, etc etc, det är inte fel, blir så otroligt saftigt och gott ju!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg