Min födelsedag...
... blev en lugn och trevlig dag med städning, shopping, innebandy, fina paket, mat och dryck.
Började med lite bubbel och några snittar
Crostini med philadelphiaost och örter toppad med tapenade och stenbitsrom.
Tunnbrödrullar med lax och pepparrotsgrädde.
Till varmrätt blev det pastarullarna igen. De är ju så goda och perfekt att förbereda. Receptet hittar du här!
Istället för tårta blev det fryst björnbärscheesecake som fanns med i Buffétidningen nr 9 2010.
Fryst björnbärscheesecake med kolasås
8-10 bitar
400 g färskost av philadelphiatyp
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 ägg
finrivet skal och juice av 1 lime
250 g frysta, tinade björnbär
2 marängbottnar (180 g)
2 dl marshmallows (mini eller stora)
Garnering
björnbär eller andra bär
marshmallows
1 sats kolasås (klicka på länken
ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse
Gör så här: Vispa färskosten mjuk tillsammans med den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i limeskal och limejuice. Mosa björnbären.
Lägg en marängbotten i en springform, ca 22 cm i diameter. Bred ut bärmoset på marängen. Tryck ner minimarshmallows eller bitar av stora marshmallows. Häll på hälften av färskostsmeten. Lägg på den andra marängbottnen och häll på resten av smeten. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten. Ta ut cheesecaken 40 minuter före servering. Garnera med björnbär och marshmallows. Ringla över lite av kolasåsen och servera resten vid sidan om.
Började med lite bubbel och några snittar
Crostini med philadelphiaost och örter toppad med tapenade och stenbitsrom.
Tunnbrödrullar med lax och pepparrotsgrädde.
Till varmrätt blev det pastarullarna igen. De är ju så goda och perfekt att förbereda. Receptet hittar du här!
Istället för tårta blev det fryst björnbärscheesecake som fanns med i Buffétidningen nr 9 2010.
Fryst björnbärscheesecake med kolasås
8-10 bitar
400 g färskost av philadelphiatyp
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 ägg
finrivet skal och juice av 1 lime
250 g frysta, tinade björnbär
2 marängbottnar (180 g)
2 dl marshmallows (mini eller stora)
Garnering
björnbär eller andra bär
marshmallows
1 sats kolasås (klicka på länken
ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse
Gör så här: Vispa färskosten mjuk tillsammans med den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i limeskal och limejuice. Mosa björnbären.
Lägg en marängbotten i en springform, ca 22 cm i diameter. Bred ut bärmoset på marängen. Tryck ner minimarshmallows eller bitar av stora marshmallows. Häll på hälften av färskostsmeten. Lägg på den andra marängbottnen och häll på resten av smeten. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten. Ta ut cheesecaken 40 minuter före servering. Garnera med björnbär och marshmallows. Ringla över lite av kolasåsen och servera resten vid sidan om.
Sitter här och dreglar över cheesecakes-bilderna! :-)
SvaraRaderaÅhh så mysig mat! Allt ser kanongott ut! Läckert armbandet va... Och ett litet grattis i efterskott kommer här från mig! Hoppas din dag blir fin! Kram kram!!
SvaraRaderaFrostrosor: Ja, cheesecaken var otroligt god, men kanske lite för söt...
SvaraRaderaKryddburken: Ja, det blev en lyckad kväll med god mat och dessert (istället för tårta). Armbandet hade jag önskat mig sedan länge, så det var välkommet.
/Pinglan
Hejsan villka härliga recept du har:)
SvaraRaderaDu har vunnit i min tävling och priset av två gardiner från Gårdsromantik..grattis!! Maila mig din adress så kommer ett paket på posten.
Mvh Tolisinrednng.blogspot.com